ZADAR IZNAD SVIH

Spektar - Turizam

Kako piše Jutarnji list, pozivajući se na Ryanair magazin, Zadar preuzime mjesto hrvatske turističke prijestolnice ili metropole. Znam da se mnogima tu po Gradu ovo neće baš dopasti, ali ako se zna u što se taj grad prometnuo posljednjih godina, nije ni za čuditi da je tome tako. Mi smo se ovdje, ljutili li se ili ne, ovako mali i udaljeni, doduše još uvijek, ali sve manje slavni, posve začahurili, bez svježih i kreativnih ideja u turističkom proizvodu, pozicionirani za onu vrstu turista i izletnika, srednje i niže kupovne moći kojima odgovara dosada, neki mir i mizerna potrošnja, kakvih doduše ima, ali od kojih su financijski učinci žalosni. Mislim da bi se nad ovim odgovorni morali zamisliti i poduzeti štošta, a ne nešto, odmah s jeseni i učiniti Grad zanimljivim i životnim. Ili su možda ipak jače one snage kojima se fućka za sve to skupa. Oni prihode ubiru po dalekim morima, rentama, nasljeđima, pa i drugim državama i nažalost odlučuju o našim sudbinama, naman ne možemo odavde pobjeći sve i kad bi htjeli. /Bajro Sarić/

Još jedan magazin objavio je veliku turističku reportažu o Zadru: u svom najnovijem broju Ryanair magazin, koji se dijeli na svim letovima te najveće niskotarifne zrakoplovne kompanije na svijetu, donosi priču koju potpisuje novinar Robin McKelvie.

“Zaboravite slavni Dubrovnik ili Split. Zadar među zvijezdama hrvatske obale Jadrana, kao drevna prijestolnica Dalmacije, ponovno preuzima svoju krunu koju je ponosno nosio još u davna vremena”, piše McKelvie u svojoj reportaži opisuju Zadar kao grad koji objedinjuje sve hrvatske kvalitete s laganom dozom talijanskog utjecaja.

Iako je riječ o besplatnom promidžbenom časopisu, svaki broj Ryanair Magazina pročita oko 4,86 milijuna čitatelja, što ga čini jednim od najčitanijih svoje vrste, a velika priča o Zadru, odakle ova kompanija leti za sedam europskih destinacija, nesumnjivo je velika reklama.

2009-08-31 

www.jutarnji.hr

HNB tečajna lista

03.01.2020
Srednji
JPY JPY
100
6,109155
CHF CHF
1
6,854022
GBP GBP
1
8,781009
USD USD
1
6,646529
EUR EUR
1
7,442783
$ Odabir valute
= Odabir valute