MUŠKARCIMA JE POTREBNA MILISEKUNDA DA NAĐU PRAVU ŽENU?

Spektar - Društvo

manwomen

Muškarci kojima se prekrasna žena svidi već na prvi pogled često su optuženi da su “plitki”. No, ako se pita znanstvenike, to uopće nije pravedno. Naime, oni samo slijede svoju genetiku i potrebna im je samo milisekunda da odluče o potencijalnoj partnerici. Muškarci idu za lijepim licem jer je to znak plodnosti i njihov instinkt ih vuče ženama koje se mogu držati uz njih, kažu znanstvenici.

U suprotnosti s time, žene ne odlučuju na temelju muškarčeva izgleda je li on dobar partner za njih. Ženin instinkt traži da muškarac bude predan, odan i ima dobru osobnost.

Ovo istraživanje proveli su profesor Mark van Vugt i doktorica Johanna van Hooff na Sveučilištu u Amsterdamu zajedno sa studenticom Helen Crawford sa Sveučilišta Kent.

Proveli su istraživanje na 20 žena i 20 muškaraca, priključili ih na aparat koji mjeri aktivnosti mozga i zadani su im zadaci. Dok su ih izvršavali, prikazivane su im slike atraktivnih i ružnih osoba suprotnog im spola.

Muškarci su se zbunili čim su ugledali lijepo lice, ali ne i žene kada su ugledale atraktivnog muškarca.

– Žene nisu bile zbunjene kada su ugledale zgodnog muškarca jer je njima potrebno više dokaza da je muškarac dobra prilika. One donose odluke mnogo kasnije nego muškarci – smatra profesor van Vugt.

www.vecernji.hr

HNB tečajna lista

03.01.2020
Srednji
JPY JPY
100
6,109155
CHF CHF
1
6,854022
GBP GBP
1
8,781009
USD USD
1
6,646529
EUR EUR
1
7,442783
$ Odabir valute
= Odabir valute