OTKAZ ZBOG LJEPOTE!?

Spektar - Društvo

bankarka

Pa baš i nije lako, ne samo, recimo tako ružnim, nego je čini se još teže /pre/lijepim zaposlenim ženama. Ne treba biti licemjeran, ali uistinu se muškarcima, ako su od "krvi i mesa" teško koncentrirati na vlastiti posao ako mu je suradnica ili susjeda lijepa, k tome još i seksi. Uz to, ako tu svoju "jaču stranu", ovako ili onako naglašava. Podosta njih to ipak ni čine, ali naprosto nipošto ne mogu ukloniti tu svoju ljepotu i seksualnost, sve i kad bi htjele poradi  vlastite egzistencije. Kao da su nešto Bogu zgriješile što su lijepe, jer ima također podosta nesretnih ljepotica. Čini se da ni veliki Goethe nije baš uvijek u pravu kada kaže da se lijepim ljudima, dakle i ženama, posvuda otvaraju širom vrata i da nitko nije ravnodušan prema takvima. Dobiti otkaz zbog ljepote, vjerujem da i nije baš tako rijedak slučaj, pa ni kod nas. Ipak, zanimljivim se čini objašnjenje otkaza zbog ljepoti nekoj američkoj bankarskoj službenici. /Bajro Sarić/

Debrahlee Lorenzana  podrijetlom iz Portorika odlučila je tužiti svoju bivšu banku u kojoj je dobila otkaz. Službenica Manhattan Citibanke bila je previše atraktivna svojim kolegama te se nisu moglu koncetrirati na posao pa ju je uprava odlučila otpustiti. Sve je počelo s prigovorima da se nesretna zgodna Latinka preizazovno odijeva, pa su joj zabranili suknje koje se sužavaju u koljenima i uske majice, a ta se odluka kasnije proširila i na uredske kostimiće s malo kraćom suknjom i na cipele s visokim potpeticama.

No, ona je i dalje izgledala preizazovno pa su je sa šaltera bacili u arhivu da bi na kraju završila na cesti. Lorenzana se nije pomirila s odlukom konzervativne banke te je slučaj završio na sudu. Ona je rekla da njeno odijevanje nije bio razlog njenom šikaniranju, nego da su joj od prvog dana u banci na razne načine smještali jer nije htjela biti intimnija sa svojim kolegama. Rekla je kako je u Portoriku normalno da se žena dotjeruje i da žene lakiraju nokte čak i kada idu u dućan te da nije primijetila kako njena odjeća smeta ikome od njenih klijenata. Lorenzanin odvjetnik poroti će pokazati fotografije Lorenzane u raznoj odjeći koju je nosila na posao.

6. lipnja 2010.

www.jutarnji.hr

HNB tečajna lista

03.01.2020
Srednji
JPY JPY
100
6,109155
CHF CHF
1
6,854022
GBP GBP
1
8,781009
USD USD
1
6,646529
EUR EUR
1
7,442783
$ Odabir valute
= Odabir valute